13.2.2023. U sklopu projekta ” Svjetlo u tami”, dr.sc. Ljiljana Buhač, konzultantica i stručnjakinja za poslovnu komunikaciju i osobni razvoj (Poslovno učilište Dominus Libro) održala je radionicu s temom: ” Učinkovita komunikacija s različitim tipovima ljudi i kako se zauzeti za sebe- kako biti asertivan “. Radionice su provedene s članovima Dječjeg gradskog vijeća Grada Siska i učenicima Osnovne škole Viktorovac.
Projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Udruzi slijepih SMŽ-Sisak odobrena su financijska sredstva u iznosu od 75.000,00 kn za provedbu projekta ” Svijetlo u tami”.
Ciljevi projekta su poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanje pojedinih društvenih problema, očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih.
U sklopu projekta kroz provedbu interaktivnih radionica radimo na očuvanja mentalnog zdravlja mladih osoba. Mlade osobe naučit će kako postaviti (emocionalne) granice u međuljudskim odnosima u obitelji, s prijateljima, u vezama, u školi, na poslu, osvijestiti (neispunjene) potrebe i (nerealna) očekivanja, te važnost brige o sebi kako bi se mogli brinuti o drugima. Kroz radionice mladi će također naučiti upravljati stresom, stvoriti pozitivnu sliku o sebi, upravljati vremenom, organizirati vlastiti svakodnevni život, povećati samopouzdanje. Time se oštri njihova slika prema zajednici u kojoj žive, te imaju mogućnost aktivno unositi promjene.