6. i 8.2.2023. Održali smo senzibilizacijske radionice u Srednjoj školi Ivana Trnskog – Hrvatska Kostajnica i Ekonomskoj školi Sisak. Senzibilizacijske radionice provode se u sklopu projekta ” Svjetlo u tami”. Navedeni projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Udruzi slijepih SMŽ-Sisak odobrena su financijska sredstva u iznosu od 75.000,00 kn za provedbu projekta.
Ciljevi projekta su poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanje pojedinih društvenih problema, očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih.
Radionice senzibilizacije s učenicima /mladima provode se s ciljem upoznavanja pristupa i načina ophođenja s osobama s invaliditetom kao stradalnicima u potresu čime je njihov položaj još više otežan. Radionice obuhvaćaju teoretski i praktični dio o načinu ophođenja s osobama s invaliditetom, njihovim mogućnostima, vještinama i svakodnevnom životu. Radionice uključuju i osobna svjedočanstva slijepih osoba.
“Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Udruge slijepih SMŽ-Sisak i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda.”