11.4.2024. Današnji dan obilježili smo predivnom šetnjom s našim dragim korisnicima, istražujući ljepotu prostora Ciglarske grabe. Na pola puta, odlučili smo napraviti zasluženi predah, obogaćen nekoliko zanimljivih igara.
Prva igra postavila je izazov pred naša osjetila i kreativnost. Svi sudionici imali su priliku koristiti dodir kako bi istražili svakodnevne predmete koje su držali u rukama, a zatim su svoja iskustva opisivali ostalim članovima grupe. Od žlice do ključeva, od olovke do ljepljive trake, opisi su stvarali živopisne slike u našim umovima. Na taj način, omogućili smo osobama koje ne mogu vidjeti predmete da stvore sliku u svojim umovima, dok su ostali članovi grupe pokušavali pogoditi što je to, koristeći samo opise koje su čuli.
Nakon toga, uz pomoć građevinskog metra, odlučili smo provjeriti svoju percepciju dužine. Dogovorili smo se koliko centimetara svaki pojedinac treba pokazati na metru, što je rezultiralo smiješnim trenucima i zezancijom, ali i poučnim otkrićima o našoj percepciji dužine, udaljenosti, veličine isl.
Nastavili smo šetnju s osmijehom na licima, uživajući u svakom trenutku provedenom zajedno. Za kraj, uz šalicu kave i pjesmu, proslavili smo 85 rođendan našeg dragog korisnika, dodajući poseban sjaj ovom divnom danu.
Hvala svima koji su se pridružili i sudjelovali 🙂
Veselimo se sljedećoj šetnji i novim avanturama koje nas čekaju!