29.4.2019. Članica Udruge slijepih SMŽ-Sisak , a ujedno i predstavnica Mreže slijepih žena Jasminka Vugić u pratnji djelatnice Udruge sudjelovala je na radionici pod nazivom “Strašne žene”. Radionicu je organizirala Udruga za promicanje alternative i nezavisne kulture Alternacija i Udruga IKS, a predavanje su održale predstavnice Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska.
Radionica „Strašne žene” uključila je predavanje o rodnoj ravnopravnosti, pravima žena i mogućnosti ostvarivanja istih te pub kviz o strašnim ženama i njihovim doprinosima kroz povijest u poljima ljudskih prava, feminizma, politike, kulture, umjetnosti i znanosti.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije u Hrvatskoj“, a čiji je cilj unapređenje mehanizama zaštite od diskriminacije i rasizma na lokalnoj razini kroz suradnju organizacija civilnog društva i gradskih uprava te razvoj strategija za promociju tolerancije i uključivosti.