8.9.2023. Trening orijentacije i kretanja

Želimo podijeliti s vama nešto što smatram izuzetno važnim – obuka za kretanja sa dugim bijelim štapom tj. trening orijentacije i kretanja za slijepe osobe. Ove vještine nisu samo praktične, već imaju dubok i pozitivan utjecaj na živote onih koji se suočavaju s izazovima sljepoće.

Osiguravanje sigurnosti, povećanje samostalnosti, poboljšanje orijentacije i samopouzdanja – ove vještine mijenjaju živote slijepih osoba na bolje. Omogućuju im da se osjećaju slobodnima u svom kretanju, bilo da je riječ o odlasku na posao, kupovinu, liječniku, šetanju parkom, ili sudjelovanju u društvenim aktivnostima.

Također, ove vještine otvaraju vrata raznolikim aktivnostima, omogućavajući osobama s oštećenjem vida sudjelovanje u sportu, rekreaciji, putovanjima, kulturnim događajima i mnogim drugim aktivnostima. Sve ovo zajedno pozitivno utječe na mentalno zdravlje, smanjujući osjećaj izolacije i ovisnosti o drugima.

Zajedno podignimo svijest o važnosti ovih vještina. Svaka podrška u učenju kretanja i orijentacije za slijepe osobe čini razliku u njihovim životima.

#orijentacija#udrugaslijepih