26.3.2024. 🧑‍🦯Trening orijentacije i kretanja.👩‍🦯
Smatramo važnim osigurati našem korisniku potrebne vještine i znanja u području orijentacije i kretanja, posebno s obzirom na to da studira i boravi u studentskom domu. Stoga smo se ovog puta fokusirali na doradu trase do studentske menze kako bi mogao samostalno, efikasno i sigurno koristiti ovu trasu.
Važnost samostalnog kretanja za slijepe osobe je neizreciva. To nije samo pitanje praktičnosti ili udobnosti, već i pitanje autonomije, samopouzdanja i integracije u društvo. Kada se slijepa osoba može samostalno kretati svojim okruženjem, to otvara vrata ne samo fizičkim prostorima, već i novim prilikama i iskustvima. Samostalno kretanje omogućuje slijepim osobama da se osjećaju ravnopravnima u svijetu oko sebe, daje im kontrolu nad vlastitim životom i potiče njihovu neovisnost.
Kroz naš rad i podršku, želimo osigurati naši članovi imaju priliku razviti ove važne vještine i osnažiti se za samostalnost u svakodnevnom životu.