19.5.2023. Danas smo uz pomoć volontera Europskih snaga solidarnosti Melvyna I Laure održali radionicu “Upravljanje u kriznim situacijama- potresi I požari”.

Melvyn je u Francuskoj stručnjak za zaštitu na radu I upravljanje rizicima, a kroz ovu radionicu sa nama je podijelio znanje o načinu postupanja u slučaju potresa ili požara, te načinima evakuacije. U sklopu evakuacijskih vježbi obzirom na populaciju slijepih osoba koje borave u našem prostoru prilagodili smo okolinu kako bi ostvarili mogućnost sigurnog izlaza iz zgrade u slučaju potrebe. Za ovu svrhu prostor je opremljen taktilnim oznakama koje ukazuju na smijer evakuacije, te taktilnom kartom prostora kako bi slijepe osobe dobile potrebne informacije o svojoj okolini.

Ova radionica je također bila prilika da naučimo i razumijemo kako pružiti podršku osobama s oštećenjem vida u situacijama izvanrednih događaja, I da se I videće osobe educiraju o posebnim izazovima s kojima se suočavaju slijepe osobe u kriznim situacijama.

Radionica je bila izuzetno informativna i poučna, ali također je otvorila naša srca i umove prema važnosti inkluzivnosti i razumijevanja potreba osoba s oštećenjem vida. Shvatili smo koliko je važno da zajedno radimo na stvaranju okruženja koje je sigurno, pristupačno i razumijevajuće za sve.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ove vrijedne radionice, kao i našim volonterima koji su podijelili svoje znanje i iskustvo s nama. Vjerujem da smo svi izašli s novim saznanjima i da smo spremniji za moguće izvanredne situacije.