27.3.2024. Uskršnja radionica
Danas smo započeli na kreativan način, obogaćujući svoje duše i pripremajući se za blagdane koji su pred nama. U ugodnoj atmosferi Udruge, okupili smo se kako bismo sudjelovali u kreativnoj radionici posvećenoj Uskrsu.
Naši vrijedni volonteri iz Udruge IKS pripremili su materijale za radionicu – kartonske podloge u obliku jaja, osmišljene posebno za naše članove s poteškoćama u vidu. Ove posebne podloge su taktilno označene, omogućavajući slijepim osobama da opipaju rubove i samostalno oboje svoje kreacije akrilnim bojama. Bilo je divno gledati kako svatko od nas, unatoč različitim izazovima, može izraziti svoju kreativnost na tako poseban način.
Nakon što smo pustili naše umjetničke duše da se izraze, bilo je vrijeme za malo zabave i rekreacije! Smijeh i radost ispunili su naše prostorije dok smo se okušavali u sportu i aktivnostima poput viseće kuglane i elektronskog govornog pikada.
Aktivnosti su provedene u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.