U proteklih mjesec dana Udruga slijepih SMŽ-Sisak osigurala je nabavku i dostavu paketa hrane i higijenskih potrepština za 45 naših korisnika i njihovih obitelji.
U suradnji s Civilnim stožerom Grada Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Hrvatskim Crvenim Križem, Zakladom Solidarna, platformom Udruga civilnog društva „SLOGA“ ,organizacijom „Lions Hrvatska“ osigurana su dva stambena kontejnera za dvije obitelji, jedna osoba smještena je u Dom za starije i nemoćne osobe, a trenutno u suradnji sa Savezom Baptističkih Crkava RH pripremamo još jedan stambeni kontejner koji sredinom tjedna dolazi na adresu potrebite obitelji.
Pružena je administrativna podrška za dvadeset i jednu osobu u smislu prijave oštećenja građevina, ostvarivanja prava na jednokratne naknade, smještanje osoba u alternativne oblike smještaja.
Kroz ovaj period pružena je psihosocijalna podrška za 76 korisnika i njihovih obitelji. Za 9 kućanstava osigurali smo nabavu i dostavu potrepština, odjeće, obuće, grijalica i jedan agregat. Svi naši raspoloživi kapaciteti usmjereni su na rješavanje potreba korisnika pogođenih potresom. Upravni Odbor Udruge donio je odluku o oslobođenju od plaćanja članarina za ovu godinu, a od uplaćenih donacija prikupljenih na računu za posebne namjene izdvojiti će se po 2000 kn za kućanstva koja imaju oznake neuporabljivosti (crvene) i privremene neuporabljivosti (narančaste). Kućanstvima čiji su objekti označeni kao uporabljivi s preporukom (zelena naljepnica, druga točka U2) pokušati će se pomoći pri sanacijama kroz suradnju s volonterskim timovima.