22.7.2021. Vrtlarenje kroz projekt “ZAR- Zajedno, aktivno, radno” 🙂
Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak provodi program pod nazivom „ZAR- Zajedno, aktivno, radno“ za koji su odobrena financijska sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge” (za razdoblje od 2020. do 2023. godine). Ukupna vrijednost ugovora je 150.000,00 kuna.
Cilj programa je prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom, poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, osnaživanje slijepih osoba za samostalan život, jačanje samopouzdanja slijepih osoba, uključivanje u život zajednice, mogućnost korištenja usluga za članove Udruge sa ruralnih područja.
Kroz organizaciju smislenih dnevnih aktivnosti za osobe s invaliditetom omogućili smo unaprjeđenje i povećanje dostupnosti socijalnih usluga na područjima od posebne državne skrbi, prevenirali smo institucionalizaciju, povećali socijalnu uključenost i doprinjeli podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Kroz informiranje naših korisnika, provođenje kvalitetnih radno okupacijskih aktivnosti, održavamo funkcionalnost i samostalnost korisnika, a kroz druženje i razgovor s korisnicima došlo je do unapređenja vještina i znanja koja su potrebna za aktivno uključivanje korisnika u život zajednice.