20.9.2021. Započele su edukacije za djelatnice na projektu „Želim živjeti bolje“ – Zaželi
Svrha ovog projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju s područja gradova Sisačko-moslavačke županije na tržište rada i smanjenje stope nezaposlenosti.
U cilju ostvarenja svrhe ovog projekta započele su i edukacije koje će djelatnice pohađati kako bi unaprijedile svoja znanja i vještine te postale konkurentnije na tržištu rada. Djelatnice pohađaju edukacije za njegovateljice, gerontodomaćice , voditelj/ica agroturističkog gospodarstva, slastičar/ka, te zbog prometne izoliranosti i slabe pokretljivosti korisnika ukazala se potreba da dvije djelatnice polože vozački ispit B kategorije. Djelatnicama koje su imale završenu edukaciju za njegovateljicu/gerontodomaćicu/računalnog operatera edukacije su prilagođene njihovim interesima, dobnoj skupini i konkurentnosti na tržištu rada nakon završetka projekta.
Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak od 19.02.2020. godine provodi program pod nazivom: „Želim živjeti bolje“ – Zaželi – program zapošljavanja žena sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020“.
Predviđeno trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 3.497.096,00 kn. Projektom je obuhvaćeno područje gradova Sisak, Petrinja, Novska te općine Jasenovac. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije, a posredničko tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.