Kulinarska radionica

23.1.2019. održali smo kulinarsku radionicu, a današnji glavni kuhar je bio Danko Tomanić. Glavna namjernica današnjeg lonca bila je ječam.To je namjernica koja je unazad deset tisuća godina hranila brojne velike i male kulture – od Etiopljana, Egipćana, a koristili su je i drevni Kinezi. Egipćani su prvi iskoristili ječam za stvaranje piva, ali i ječmenog slada, a u Kini je bio simbol muškosti i snage.

Čak su i grčki sportaši i vojnici jeli kaše i kruh od ječma, zbog kojih su i bili toliko snažni. Najzanimljivija povijesna činjenica dolazi iz borilačkih arena – stari Grci su gladijatore često nazivali i hordeariima – ‘onima koji jedu ječam’!

Danas su nam, uslijed razvoja kemije i tehnologije poznata sve dobrobiti ječma – on sadrži brojne minerale: jod fosfor, magnezij, kalij, kalcij, sumpor, natrij i bakar. Također obiluje cijelom lepezom vitamina B, a zbog visoke razine željeza je savršena namjernica za vegetarijance.
Ako vas zanima naš recept možete ga pronaći u video zapisima u prilogu 
Siti od današnjeg doručka nastavili smo punom snagom igrati el. govorni pikado za slijepe.

50311021_461870991016350_6891175696723345408_n 50342157_296910097684352_8708033389342490624_n 50436434_436359520236678_8819455196166881280_n 50521847_2256766634642706_5600222056416280576_n 50560289_462550957611017_4019952276520042496_n 50622472_602271616876595_6334978149150883840_n 50766560_360557284526678_2046691322592493568_n 50927152_335503433970089_5700242636330237952_n

Odgovori